We’ve got great response on our new album! This is a review from Uppsala Nyheter:

Link

Recension: Among Lynx- Revolution ”kaxig feminism i allra bästa Rootrockförpackning”

2017-08-29 – 21:54

Jag har aldrig hört Among Lynx förut, bara hört om dem. Deras rykte har gått före dem. Skvallret har sagt att det är ett grymt bra liveband, några rykten har sagt blues, andra har sagt rock, och inte minst har jag hört talas om munspel. Sammantaget låter ryktet väldigt spännande så det är inte med några små förväntningar jag lyssnar på bandets första fullängdsalbum som släpps den första september.

Min första vända med albumet i lurarna ger mig konstaterandet att det här bandet gör sig bäst live. Men efter ett par, tre lyssningar får jag lov att erkänna att musiken faktiskt har lyckats ta sig igenom alla studio- och inspelningsfilter och energin når fram även i inspelad form. Det är kaxig feminism jag hör i allra bästa Rootrockförpackning.

Among Lynx rör sig fritt mellan en tillbakalutad avslappnad blues och en röjig och rejält distad rock. Mixen ger en bra dynamik till albumet som gör att jag kan lyssna många gånger utan att bli uttråkad. Och så är det munspelet, Frågan är om man tycker om munspel- och det råkar jag göra. Och när det kommer i den här förpackningen så blir det jackpot. Jag har en känsla av att många som tidigare sagt sig inte gilla munspel kommer bli tvungna att ändra uppfattning.

Höjdpunkter (Hur svårt kan det vara att välja sina favoriter?)

Revolution- Titelspåret. En riktig ”hållkäftenrökare” med mängder av attityd.

Howl with you- Släpig blues med fin melodi som sätter sig. Den lite dystra musiken lyfts upp av den väl avvägda sången.

Little Baby- får mig att känna det som att jag ligger i gräset i skuggan under ett träd på en farm i amerikanska södern och latar mig. Det är så musik ska fungera- den ska flytta oss i tid och rum och skapa känslor. Det här når hela vägen.

Lynx- Bästa rocklåten på skivan med urläckert munspel och skönt gung. Det här är min självklara partylåt.

The Sauna- Tunggung delux.

Soil- Den här låten kan bli en riktig hit om den hittar ut till amerikanapubliken. Ösig och medryckande. Dessutom en refräng som skulle locka till allsång på krogarnas dansgolv om den slår.

Trots att albumet troligen kommer att florera en hel del på mina spellistor under hösten står jag fast vid mitt första omdöme- att den här musiken ska upplevas live. Among Lynx spelar på Kulturoasen söndag den tionde september (Dagen efter kulturnatten). Det tänker jag inte missa.

Among Lynx förtjänar minst 4/5 UN-loggor i betyg.